Rubriky
Akce Business

7 pohledů na letošní WebExpo

Konec minulého týdne byl na české IT scéně ve znamení dalšího ročníku konference WebExpo. My jsme se na WebExpo těšili už delší dobu, protože jsme se s Vaškem Stoupou dohodli, že konferenci podpoříme a staneme se tak partnery události. Velkou změnou oproti předchozím pěti ročníkům byla angličtina, která se stala oficiálním jazykem celé konference. A důvod byl jednoduchý. Rekordní počet zahraničních hostů a záměr posunout úroveň celé akce na vyšší level.

Program konference

Ačkoliv konference začala už ve čtvrtek několika workshopy, naše sedmičlenná výprava se dostavila, stejně jako 90% všech účastníků, až na oficiální zahájení. To proběhlo v pátek v 9:00 v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze, kde se také celá konference odehrávala.

Oba dva dny byly velmi nabité a nemohlo se stát, že byste se nudili. Pokud vás zrovna nezaujal obsah v některé ze čtyř přednáškových hal, mohli jste se zapojit do konverzace nebo se “poflakovat” po hlavní hale, kde jste si mohli zahrát deskové hry, vyzkoušet Mind Ball Fight, prohlédnout si hromadu gadgetů, stánků a šikovných hostesek :-) Vyžití bylo víc než dost.

Naše dojmy a hodnocení

Než přinášet tradiční úhel pohledu jednoho autora na celou akci, přečtěte si, které přednášky zaujaly jednotlivé členy WebSupport Crew, co se jim na konferenci líbilo a co nikoliv.

WX WebSupport Crew

Ačkoliv to na začátku (v pátek) vypadalo tak, že angličtina bude pro mnoho prezentujících překážkou, s přibývajícím počtem zahraničních prednášejících se to zlepšovalo. Nejvíc mě zaujaly přednášky Tomáše Čupra a Fredrika Debonga a následná panelová diskuze. Oba dva zněli velmi otevřeně, upřímně a zároveň byl jejich obsah podnětný.

Marian Ivan, Obchod

Pro mě WebExpo znamenalo možnost nahlédnout na pár nových a zajímavých technologií ve svetě web developingu. Asi nejvíc jsem si odnesl z přednášky zaměřené na optimalizaci LAMP stacku. Už teď se těším na to, jak mnoho věcí vyzkouším (hlavně po tom, co jsem zjistil, že WebSupport tyto fičury nabízí už delší dobu pro všechny svoje klienty), začnu používat a posunu svůj skill zase o něco výš.

Tomáš Tatarko, Development team

WebExpo jsem navštívil po dlouhých 4 letech. A byl to upgrade, o tom žádná. Přesto byl páteční rozjezd trošku pomalý a neohrabaný. Očekával jsem víc. Pozitivní dojem vzbudily až sobotní přednášky, mezi které bych zařadil charismatického Fredrika Debonga, který svojí prezentací předčil všechny. Jeho myšlenka: “Find the higher purpose” ve mně bude rezonovat ještě dalších několik týdnů, možná měsíců. Zvolením angličtiny oficiálním jazykem konference sice provázely problém a porodní bolesti. Přesto si myslím, že tímto krokem udělalo WebExpo krok správným směrem a může se stát významnou evropskou událostí. Těším se na další ročník a díky za to, že jsme mohli být jeho součástí.

Pavel Horalík, Marketing Team

Já hodnotím WebExpo velmi pozitivně. Jde z něj energie a chuť odevzdat vědomosti. Lidé jsou přátelsky naladění a není problém se seznámit. Avšak mně osobně se zdá, že organizátorsky byl minulý ročník zvládnutý profesionálněji. Na WebExpu jsem si našel několik přednášek, které na mě udělaly dojem. Vyzdvihl bych hlavně Christinu Wodtke, která mluvila o fungování v týmech. Poznatky, které Christina odezvdala se posnažím přetavit i do fungování v našem týmu. Pozitivně vnímám i nápad s Node5 stage, kde mohli lidé načerpat inspiraci jak založit svoji firmu a chytnout trošku drivu od zkušených osobností z branže. Věřím, že WebExpo nepoleví ve svém zlepšování a stane se významnou evropskou konferencí. Držím palce!

Ivan Kopčík, Chief Development Officer

Palo Habera

Letošní WebExpo bylo mým prvním a též bylo mou první vícežánrovou konferencí. Popravdě řečeno, před samotným eventem jsem si nebyl vůbec jistý, jak se dá rovnocenně skloubit development, design, business a marketing. Nakonec jsem zůstal příjemně překvapený vyvážeností úrovně a v každé části jsem si našel nějakou zajímavou přednášku. Vystoupení Paľa Habery (websupporťácká přezdívka Michala Trubana :-) už bylo jenom třešničkou na dortu. Kromě cool trička, titulu “WS Mindball Master” jsem si z WebExpa odnesl hlavně pár nápadů jak posunout WebSupport dál.

Ľuboš Ľahký, Marketing team

Nejvíc mě zaujala přednáška o HTML5 videích a jejich použití v praxi. Dozvěděl jsem se hromadu nových věcí, které budu využívat při své práci. Celkově, až na pár přednášek, byla akce na vysoké úrovni. Na to, že to byla IT konference jsem byl příjemně překvapený z počtu zúčastněných žen :-)

Tomáš Líška, Development team

Na WebExpu jsem byl už počtvrté. Mám dojem, že konference nemá rostoucí tendenci co se týká kvality i rozměrů. Tento ročník tam bylo asi nejméně lidí a asi nejméně kvalitních přednášek. Dříve se našly vždy 2-3 přednášky, které mě doslova ohromily. Tento rok nic. Možná to ale není chyba WebExpa, ale moje. Že už jsem asi překonferencovaný a moc přemoudřelý :-)
To, že byla celá akce v angličtině určitě snižovalo kvalitu některých českých a slovenských přednášek, ale bylo potřeba udělat takový PUSH or FOLD a další roky už to může být jenom lepší a lepší. Držím Vaškovi i všem ostatním palce. Navzdory možná kritickému vyjádření mám WebExpo velmi rád.

Michal Truban, CEO WebSupportu

A jak se líbilo WebExpo vám? Nebo jaký názor máte na konference jako takové? WebExpo totiž zase rozbouřilo vlny českého internetu a zde je přehled některých reakcí a hodnocení. Pokud máte nějaké další, napište do komentářů.

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *