Rubriky
Domény Tipy a triky

Jak a kde najít tu správnou doménu

Chystáte se založit firmu, občanské sdružení, neziskovku nebo vlastní blog? Tak nezapomeňte na výstižný název. Nepodceňujte ani výběr samotné internetové domény, obzvláště v případě, pokud vsázíte na online prostředí. S doménou jklm-jkl.cz rozhodně nikoho neohromíte.

Faktorů, které ovlivňují návštěvnost webu, je sice více, ale výběr správné domény může být klíčový. Představíme vám pár šikovných online nástrojů, které vám mohou usnadnit hledání.

Wordoid.com je bezplatný nástroj nejen na návrh internetových domén, ale i samotného názvu vaší firmy. Pokud nemáte vůbec žádnou představu o názvu, tento nástroj vám bude zobrazovat různé náhodné variace slov. Pokud však máte alespoň malou představu o tom, jaké písmena a klíčové slova by měl název obsahovat, můžete si v levém sloupci sami zvolit, jak má název začínat, končit nebo jaká slova / písmena má obsahovat. Dokonce si můžete zvolit délku, jazyk a kvalitu výstupu. Wordoid rovněž okamžitě zobrazuje, zda je daná doména volná. Podobný, ale mnohem minimalističtější nástroj pro návrh náhodných názvů pro vaši firmu je i dotomator.com – vyzkoušejte.

V případě, že již znáte název své firmy, stačí zadat klíčové slovo v nástroji domainsbot.com a stisknout Enter. Následně vám navrhne všechny dostupné domény, všechny obsazeny a všechny, které jsou k dispozici na odkoupení. Název si lze rozšířit už io některé z TLD domén v levém sloupci. Nástroj panabee.com vám navrhne mnohem více variant k samotnému názvu pro základní domény jako. com,. biz,. org atd.. Když máte jen mlhavou představu o klíčovém slově názvu vaší firmy, tento nástroj vám vyrobí množství populárních variací přípon jako app, ly, nebo ify.

Namemesh.com vám zase na rozdíl od ostatních zobrazí pouze všechny dostupné kombinace a možnosti domén k názvu vaší firmy. V základním zobrazení nenabízí obsazeno domény, které mohou být teoreticky na prodej. Zajímavostí je sloupec, kde se vám systém na pozadí snaží navrhnout „vtipné“ názvy domén. Záleží tedy, jaký máte smysl pro humor. takové websupprt.co (při doporučení kamarádovi) může být docela zábava. :)

Leandomainsearch.com je velmi rychlý a jednoduchý nástroj. Na stránce jsme si bohužel nevěděli navolit žádnou jinou doménu kromě. Com, ale návrhů populárních variací k názvu nabízí tento tool obrovské množství. Doufáme, že vám některý z nástrojů pomohl při výběru vaší nové domény. Pokud však stále tápete a nevíte si rady, doporučujeme vám vyzkoušet profesionální zkušenosti slovenské společnosti The Big Name Theory, která se specializuje především na názvy firem, produktů, kampaní či logotypů.

Pokud máte nějaký tip, na podobné nástroje nebo používáte vlastní „fígl“, podělte se o ně v komentářích! Díky :-)

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

2 reakce na „Jak a kde najít tu správnou doménu“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *