Rubriky
Business Ostatní Tipy a triky

12 tipů na online podnikání nejen pro ženy

Začít podnikat nebylo nikdy snadnější. S příchodem online světa můžete začít s vlastním businessem hned. A dokonce ze svého domova. Nepotřebujete téměř žádné investice. Stačí mít počítač připojený k internetu, důvěru a přesvědčení v sebe sama a také trpělivost. Ta je totiž často klíčem k úspěchu.

Sepsali jsme pro vás seznam 12 tipů a nápadů na internetové podnikání. A to nejenom pro ženy! Snad se budou líbit a trošku vás inspirují k tomu, zamyslet se nad změnou, po které možná už dlouho toužíte. Nebo se inspirujte jinde.

1. Virtuální asistentka

Trend virtuálních sekretářek dorazil už i k nám a bude více a více využívanou službou. Kdo je vlastně virtuální asistentka nebo sekretářka? Je to vysoce kvalifikovaný profesionál, který nabízí společnostem a firmám administrativní, technickou a sociální pomoc přímo ze svého domova. Můžete domlouvat schůzky, vystavovat faktury, připravovat reporty, odpovídat na emaily a řešit kopu dalších činností. Vše v závislosti na zkušenostech a schopnostech.

2. Psaní textů – copywriting

Pokud nemáte problém se psaním textů, zvažte copywriting. Každá firma dnes potřebuje někoho, kdo jí dokáže sepsat nějaký článek, příspěvek, manuál, email nebo třeba status na Facebooku. Někteří lidé na to prostě nemají buňky a tvorba takového obsahu jim může trvat několikrát více času, než vám.

3. Překládání a lokalizace

Denně vznikají na celém světě nové služby, webové stránky i mobilní aplikace, které mají globální ambice a chtějí být používány po celém světě. Překládání je proto žádaná služba, za kterou se platí slušné peníze. Začněte s oslovováním vybraných zahraničních služeb klidně sami. Nasbírejte reference a klienti si o vás řeknou.

4. Vlastní blog nebo magazín

Baví vás některý obor nebo téma? Nebo se chcete rozvíjet v nějaké činnosti? Začněte si psát vlastní blog nebo vést malý magazín. Ačkoliv je na internetu vyprodukováno denně ohromné množství kvalitního i méně kvalitního obsahu, pořád je zde prostor se prosadit. Pokud vybudejete blog/magazín, který má návštěvnost a čtenáře, začněte nabízet reklamu a monetizujte svou práci. Trvá to však dlouho a chce to trpělivost a odhodlání. Ale jde to! Třeba takový pan Cuketka je zářným příkladem :-)

5. Specializovaný online obchod

Založit si vlastní online obchůdek není těžké. Stačí mít zalíbení pro nějaký produkt či značku, najít vhodného dodavatele nebo využít drop shipping a začít prodávat. Klidně zatím na Facebooku pomocí komentářů, budovat si postupně vlastní spokojené zákazníky. Vzpomeňte třeba na Tomášovy křížalky.

Tipy na internetové podnikání nejen pro ženy

6. Hand-made výrobky

Každá žena ráda tvoří. A ne nadarmo vznikly portály jako Fler, Sashe, Etsy a další, kde tvořivé ženy vystavují své výrobky a úspěšně prodávají z pohodlí svého domova. Ať už jde o drobné papírové krabičky, samolepky, originální šperky, korálky, vlastní mýdla či modní oblečení a doplňky. Proč se nepokusit vyrábět vlastní hand-made výrobky. Návodů, jak co vyrobit a udělat je na internetu nespočet.

7. Nezávislý IT profesionál

Programování, tvorba webů, grafické práce, vývoj aplikací nebo hardware/software konzultace. Dosti specifické a náročné činnosti, které se ale při pořádném odhodlání je možné naučit a stát se hvězdou.

8. Korektury textů

Ne každý umí psát hezky česky. Nebo správně anglicky. Proč nenabídnout korektury textů, za které se jejich tvůrci nebudou muset stydět. Nikdo přeci nebude vědět, že jste jim pomohli jejich text zkontrolovat a případně přeformulovat do čitelnější a příjemnější podoby.

9. Tvorba prezentací

Mnoho řečníků a lektorů má skvělý obsah, který ale ne vždy umí překlopit do dechberoucí vizuální prezentace. Často se jim ani nechce sedět u PowerPointu, Prezi nebo Google Slides. Prostě je to nebaví a raději by někoho, kdo jim na základě jejich podkladů prezentaci připraví a graficky zpracuje.

10. Online kurzy

Umíte dobře anglicky nebo skvěle vaříte? Dokážete upéct ten nejlepší domácí chleba? Proč se nepustit do vzdělávání ostatních. Sdílet své zkušenosti a učit ostatní je skvělou kombinací. Pro tyto účely můžete využít Google+ Hangouts nebo některou ze zahraničních služeb.

11. Plánování akcí a událostí

Baví vás plánování narozeninové oslavy, rodinné události nebo svatby? Koordinování takových akcí není snadná věc a každého to nebaví. Navíc na to všichni nemají čas. Raději si najdou někoho, kdo jim pomůže kontaktovat dodavatele (kameramana, fotografa, výzdobu), naplánovat program, vymyslet pozvánky a objednat občerstvení nebo dort. A i tohle jde řešit přes internet.

12. Poradce a kouč

Rádi pomáháte lidem? Spuštěním takové služby můžete pomoci hromadě lidí, kteří potřebují nakopnout, poradit a pomoci překonat životní výzvy nebo udělat důležitá rozhodnutí. Je však dobré mít bohaté zkušenosti. Ať už se životem, zdravým životním stylem, sportem nebo financích. Oborů, kde můžete radit a koučovat lidi je nespočet. Základem je být empatický a komunikativní člověk, které dokáže poslouchat a motivovat.

Ještě před tím, než ale začnete, popřemýšlejte o ideální doméně pro vaše podnikání. Začít můžete u nás na webu. Možná by vám také pomohl náš nedávný článek o tom, jak vybrat tu správnou doménu. Tak hodně štěstí, chuti a trpělivosti přejeme!

Autor: Pavel Horalík

Nadšený a plný energie, takový je Pavel, náš Country Manager pro Českou republiku. V mládí se u něho rozvinula závislost na počítačích, později propadl marketingu a reklamě. WebSupportu pomáhal získávat nové a spokojené zákazníky. Nyní rozvíjí online pro drogerie Xantea.cz

5 reakcí na „12 tipů na online podnikání nejen pro ženy“

Ženy, ještě se klidně můžete zaregistrovat třeba do výhradně „mužských“ katalogů firem jako je třeba industry eu a pak teprve chlapům vytřete zrak! Mě se to tak vyplatilo, že jsem původní investici dostala zpátky po 2 měsících.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *