Rubriky
Technologie

Nový web? Stáhněte si zdarma nejkrásnější WordPress šablony

WordPress je nepochybně nejrozšířenější a nejoblíbenější redakční systém. Je přehledný, srozumitelný a dokážete do něj nainstalovat nekonečné množství užitečných pluginů pro měření návštěvnosti, SEO optimalizaci, sociálních sítí a nebo různých widgetů.

Další důvod, proč uživatelé milují WordPress je, že existuje nepřeberné množství šablon stránek, které si dokážete jednoduše nainstalovat. Pro WordPress se vytváří největší počet webových témat na světe. Jeden z nejúspěšnějších autorů megamarketu ThemeForest prodal více než 100 000 kopií jediné šablony. Šlušné, co myslíte?

Tvorba webových šablon je celkem výnosný byznys. Až 50 % ze všech WordPress témat na ThemeForest vydělalo alespoň 1 000 dolarů za měsíc a 5 % šablon vydělá 10 000 dolarů za měsíc. Jenom 4 % vydělalo méně, než 1 000 dolarů za celou historii. V září 2014 byl ThemeForest na 88. místě mezi weby, které na internetu prodávají (podle Alexa.com).

Na webu se ale povaluje obrovské množství šablon, které nabízí vývojáři zadarmo pro volné použití, případně demo nebo trial verze. My jsme pro vás vybrali několik pěkných šablon, které stojí za vyzkoušení.

Pokud máte v plánu začít psát svůj blog nebo lifestylový magazín (případně redesignovat svůj existující), určitě vyzkoušejte šablonu Sparkling. Je přehledná, responzivní a má desítky dalších možností úprav barev, fontů a jednotlivých částí.

Stáhněte si Sparkling

 

sparkling

Šablona Zerif Lite je ideální pro internetovou agenturu nebo jako prezentační stránka firmy. Je responzivní, kompatibilní s většinou prohlížečů a patří mezi nejoblíbenější a nejpoužívanější šablony.

Stáhněte si Zerif Lite

Zerif LiteTaké Interface je další skvělá šablona pro firemní stránku. V základní (zdarma) verzi sice nenabízí ani zdaleka tolik možností, jak PRO verze, ale za vyzkoušení určitě stojí.

Stáhněte si Interface

 

interface

Pokud jste profesionální fotograf, určitě oceníte Photographer Portfolio. Šablona nabízí všechny důležité prvky, které potřebuje každý fotograf na svém webu. Od přehledu služeb přes portfolio, doporučení až po odkazy na sociální sítě a kontakt.

Stáhněte si Photographer Portfolio

PhotographerPortfolio

Šablona Fashion Agency je dokonalé a ultra přehledné portfolio (nejen) pro módní agentury. Používá pěkné grafické prvky a animace. Proklikejte si všechny sekce v menu. Určitě vás tato šablona okouzlí.

Stáhněte si Fashion Agency

fashion theme

Máte restauraci? Přilákejte nové zákazníky novou stránkou. Jedna z nejkrásnějších šablon je Restaurant Theme. Nabízí perfektně zpracovanou sekci menu, blog nebo community.

Stáhněte si Restaurant Theme

Restaurant Theme

Další úžasná šablona vhodná pro různé puby, kavárny a menší podniky je Auberge. Všechny důležité informace najdou vaši zákazníci na webu a vy získáte silný nástroj pro přilákání nových návštěvníků.

Stáhněte si Auberge

auberge

I Maskitto Light je super šablona pro internetové agentury, designérská studia nebo menší firmy. Developeři si dali dokonce takovou námahu, že připravili množství návodů, jak si tuto robustní šablonu nastavit.

Stáhněte si Maskito Light

maskitto-light

Vhodná šablona pro hyperaktivní blogery je DesignWall. Její devizou je timeline, tedy časová osa s možností snadného embedovania z různých sociálních sítí.

Stáhněte si DesignWall

design wall

Florence je ztělesněním elegance, minimalismu a jednoduchosti. Je to ideální šablona pro internetové agentury.

Stáhněte si Florence

florence

Mesocoloumn je plne responzivní šablona a podporuje integraci BuddyPressu a WooCommerce. Ideální je pro zpravodajské portály a s množstvím dalších možností a nastavení.

Stáhněte si Mesocoloumn

Mesocoloumn

Mrkněte na další zdroje volných šablon: Zdroj 1Zdroj 2Zdroj 3 Pokud jste ale náročnější a nemáte problém investovat do nové šablony, doporučujeme stránku The Best Designs.

Máte další tipy na pěkné šablony, podělte se o ně v komentářích.

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *