Rubriky
Bezpečnost novinky

Ukončení podpory PHP 7.1

Neustále pracujeme na tom, abychom vám nabízeli rychlou a bezpečnou platformu pro vaše webové stránky. Proto jsme se rozhodli ukončit podporu PHP 7.1, která již není oficiálně podporována a přichází o automatické aktualizace, což činí weby zranitelnými. Pokud váš web běží na PHP verzi 7.1, máme pro vás několik doporučení.

Jaké změny vás čekají?

Rozumíme, že aktualizace PHP verze vyžaduje váš čas a práci. Věříme však, že tato změna je nezbytná pro zajištění bezpečnosti a bezproblémového chodu vaší webové stránky.

Abychom vám aktualizaci co nejvíce usnadnili, připravili jsme pro vás návod, který vás provede krok za krokem celým procesem. Doporučujeme co nejdříve přejít na PHP 8.1 nebo novější verzi. Pokud po přechodu něco nebude fungovat, můžete verzi jednoduše vrátit zpět – až do 1. října 2024, kdy na naší platformě končí podpora.

Pokud vaše webová stránka nefunguje při vyzkoušení novější verze PHP, bude nutné upravit kód. Podívejte se na tento návod z PHP.net, jak aktualizovat příslušný kód.

Pokud používáte WordPress, přečtěte si náš návod. Pro další redakční systémy doporučujeme oficiální dokumentaci: Joomla, OpenCart, OsCommerce, Typo3.

Pokud tuto změnu nedokážete provést sami, doporučujeme se obrátit na pomoc administrátora nebo tvůrce webů. Životní cyklus PHP ukazuje, že vaše webové stránky by měly procházet aktualizacemi každé 3 až 4 roky. Je to jako s jakýmkoli jiným majetkem; je důležité se o něj starat.

Proč ukončujeme podporu pro PHP 7.1?

Programovací jazyk PHP je vývojáři neustále aktualizován o nové verze. Každá verze má období, během kterého dostává aktualizace a opravují se bezpečnostní chyby. Po uplynutí tohoto času se bezpečnostní aktualizace ukončí a další bezpečnostní zranitelnosti již vývojáři neopravují. V takovém případě se doporučuje přestat používat danou verzi PHP.

CMS systémy, jako je WordPress, často vyžadují používání aktuálních verzí PHP. I my se snažíme vždy doporučovat přechod na nejnovější verze PHP s vylepšenými funkcemi a vyšším výkonem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *